Mivel dobhatjuk fel a konyhánkat?

         Egy konyhát akár 10-15 évre tervezünk, így nehéz dolgunk lehet a bútorok kiválasztásánál. Minden évben megjelennek újabb és újabb trendek, amikhez ha túlságosan ragaszkodunk, néhány éven belül úgy érezhetjük, hogy a konyhánk „nem elég divatos”. Ennek elkerüléséhez javasoljuk, hogy kevésbé a trendek, hanem inkább a saját stílusunk határozza meg a konyhánk küllemét, s így több mint valószínű, hogy mindig szívünkhöz közel álló lesz a látvány. Ami az új trendeket illeti, a konyha kisebb-nagyobb kiegészítői épp alkalmasak arra, hogy időnként egy kis változatosságot tudjunk csempészni ebbe a különleges térbe, és lépést tudjunk tartani  a divattal.

          A leggyakoribb, hogy az üres falrészeket dekoráljuk ki. Akár egy falrész kifestéséről is lehet szó, ha valami drasztikusabb változást szeretnénk, de gondolkozhatunk falra akasztható díszítőelemek felszerelésében is. Itt figyelembe vehetjük azt is, hogy a dekoráción kívül van-e egyéb szükségletünk. Például, ha kevés a hely, akkor a designos tárolóalkalmatosságok között kell szétnéznünk, ha pedig jól jönne egy kis plusz világítás, akkor áttekinthetjük a fali világítások megoldásait. Amennyiben a konyhánk megfelel a kényelmes használat feltételeinek, akkor engedhetjük el igazán a fantáziánkat, hiszen itt nincsen semmilyen megkötés a dekorációt illetően. Természetesen ekkor is használhatunk olyan design elemeket, amik tárolásra alkalmasak, mint például egy bortartó polc, de akár felmerülhet egy kép vagy festmény is, aminek az egyetlen célja, hogy gyönyörködtessen.

          Az előző megoldások szintén lehetnek tartósak, amik éveken keresztül díszíthetik a konyhánkat, de ha valami ennél átmenetibbre vágyunk, amit akár évente lecserélnénk, ha új trenddel találkozunk, akkor érdemes a pult dekorációjában gondolkozni. Kialakíthatunk egy kávé- vagy teasarkot, vagy használhatunk különleges tárolóedényeket a különböző alapanyagok elraktározásához. Az alábbiakban igyekszünk néhány megoldást képekkel szemléltetni.

konyha
konyha
konyha
konyha
konyha
konyha

Forrás: Pinterest