Milyen konyhai hátfalat válasszak?

Gyakran kevesebb figyelmet kap a konyhai hátfal, mint maguk a bútorok, pedig ez az egyik leghangsúlyosabb része a konyhának. A megfelelő hátfal kiválasztásával kellő kontrasztot adhatunk bútorainknak, vagy épp előidézhetjük, hogy tökéletesen belesimuljon a helyiségbe. Manapság sok új anyag kerül előtérbe, így bővítve a hagyományos csempe által adott lehetőségeket. Ezáltal a csempe kicsit háttérbe szorult, de továbbra is találkozhatunk igazán trendi megoldásokkal ebből az anyagból is. Érdemes különböző formájú, például pikkely vagy hatszög alakúakat is kipróbálni. Ha pedig a csempéhez hasonló, de mégis kicsit eltérő designt keresünk, akkor a mozaik is érdekes lehet számunkra, hiszen az összkép hasonló lesz, de mégis sokkal modernebb hangulatot fest majd.      

Sokan inkább egységesebb felületre vágynak, ami illeszkedik konyhájuk letisztult stílusához. Ehhez remek megoldást kínál az edzett üveg falburkolat, melyet a szivárvány bármely színében gyártanak. Ebből válaszhatunk egy egységes színt, de fel is dobhatjuk szinte bármilyen képpel, amit megjeleníthetünk rajta. Az üveg előnye, hogy egy könnyen tisztítható felület, mely bontás nélkül akár a meglévő csempére is felszerelhető, így ideális megoldás lehet, ha a már meglévő konyhánkat szeretnénk kicsit feldobni. Ha egységes, mégis különleges felületre vágyunk, akkor felmerülhet a táblafestékkel lekent fal is, melyre később krétával lehet írni, ami a színei miatt modern, de mégis kifejezetten otthonos és kreatív hatást kelthet saját kézírásunkkal és rajzainkkal díszítve.

A konyha egy másik nagyon hangsúlyos felülete a munkalap, mely színeit egy dekorit lap segítségével hátfalnak is felhasználhatjuk, hogy egy nagyobb egységes felületet kapjunk. Ez a megoldás akkor mutat igazán jól, ha a munkalap és a bútorok színe között éles a kontraszt, különben az egész bútor túlságosan egybefolyhat.

Ha a pénztárcánk nem szab határt kreativitásunknak, akkor érdemes lehet kikacsintani a természetes kőburkolatok felé. Egy márvány, vagy gránit burkolat igazán fenséges hatást vált ki, amit kiválóan alkalmazhatunk munkalapként és hátlapként is, ezzel a legegyszerűbb konyhát is különlegessé téve. Hasonló, mégis sokkal modernebb hatást érhet el egy fém hátlap, mely remek alternatíva, hiszen ez is hő- és vízálló, akárcsak a kőburkolatok, bár ezt kevesebb lakberendezési stílusba lehet beilleszteni.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 10 =