5 Valentin-napi ajándéktipp az öt szeretetnyelv szerint

A szeretetnyelv az a mód, ahogy valaki megéli és kifejezi a szeretetet. Ha pároddal nem ismeritek egymás szeretetnyelvét, akkor könnyen lehet, hogy nem tudjátok egymás tudtára adni, hogy mennyire szeretitek a másikat. Természetesen az év minden szakaszában fontos, hogy ezzel tisztában legyetek, de a Valentin-nap, vagyis a szerelem ünnepe közeledtével ezt még fontosabbnak érezhetitek.  Szeretnénk ehhez egy kis segítséget nyújtani. Gondold át, hogy a következő 5 szeretetnyelv közül melyik a legjellemzőbb partneredre. Hogyan fejezi ki ő a szeretetét, és melyik az a nyelv, amire igénye van, hogy tőled megkapja.


Elismerő szavak

Az elismerő szavak esetében az egyik fél úgy érzi, hogy a társától érkező, magától értetődő dicséret mindennél többet jelent számára. A szavak tehát ebben az esetben többet érnek a cselekedeteknél.

Minőségi idő

Akinek a minőségi idő a legfőbb szeretetnyelve, az a rá irányuló figyelem hatására érzi leginkább azt, hogy őt igazán szeretik. Ez lehet egy beszélgetés, egy közös vacsora, vagy egy közösen eltöltött hosszú hétvége is. A kulcskifejezés az osztatlan figyelem, hiszen tévézés, olvasás közben nem lehet kapcsolatot építeni.

Ajándékozás

Az ajándékozás annak szimbóluma, hogy gondolunk a másikra. A szeretet látható jele. Nem szabad összekeverni azonban ezt a szeretetnyelvet az anyagiassággal, hiszen itt jelképes, apró ajándékokról, meglepetésekről van szó, az érték nem számít. Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, már az is a megbecsülés jele, ha valaki időt szakít arra, hogy megtalálja számára a megfelelő ajándékot, vagy meglepje őt.

Szívességek

Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, bármely cselekedet, amely megkönnyíti az életét, rengeteget jelent. A másik fél által elvégzett feladatok (bevásárlás, főzés, mosás, takarítás stb.) kicsiny szolgálatként foghatók fel, amelyek azonban tervezést, időt és fáradságot igényelnek.

Testi érintés

Az átölelés, hátba veregetés, kézfogás, a kar, váll vagy az arc figyelmes megérintése a szeretet vagy törődés kifejezése lehet. Azon személy számára, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, a fizikai jelenlét és az elérhetőség a legfontosabb. Egy-egy kedves mozdulat többet mond számukra száz szónál.


Ha sikerült kiválasztanod, hogy melyik szeretetnyelv a legjellemzőbb a partneredre, akkor rátérhetünk az ajándéktippekre:


Elismerő szavak

Szerezz be egy alkalomhoz illő tárolódobozt, vegyél egy szép papírt, s vesd fel rá pontokba szedve, hogy miért szereted a párod. Ezek lehetnek tulajdonságok, cselekedetek vagy élmények is, a lényeg, hogy szívből jöjjön. Ha kész vagy, vágd szét kis cetlikre a papírt, s dobd be összehajtogatva vagy felpöndörítve őket a dobozba.

Minőségi idő

Ha szerelmednek mindennél fontosabb, hogy időt tölthessen veled, akkor természetesen az ideális ajándék is egy közös program lesz. Meglepheted egy gyertyafényes vacsorával, ahol a kedvencét készíted el, vagy beülhettek egy romantikus forrócsokira valahova, ha éppen édesszájú a kedvesed. Ha extrémebb programokat szerettek, akkor érdemes lehet kipróbálni egy pároknak való szabadulószobát is, ahol együtt élhettek át újabb izgalmakat. Egy a lényeg, olyan programot tervezzetek közösen, amit mindketten élveztek.

Ajándékozás

Ez a szeretetnyelv tűnik a legkézenfekvőbbnek, de gyakran mégsem olyan egyszerű az ajándékvásárlás. Ha nem szeretnél egy újabb ékszert vagy órát venni párodnak, hanem valami személyesebb ajándékra vágysz, akkor jobban el kell gondolkodni. Egy kézzel készített ajándék mindig telitalálat, így ha jó a kézügyességed, akkor nyert ügyed van. Meríts ihletet egy kedvenc emlékből, vagy a kedvenc film/könyvhőséből és tuti sikered lesz. Ha mégis boltban vásárolnád az ajándékot, akkor is személyessé teheted egy szívhez szóló csomagolással. Gravíroztasd rá kedvenc szerelmes idézetedet, vagy nyomtattasd rá közös képeteket az ajándékdobozra, s így a legegyszerűbb ajándékot is igazán egyedivé varázsolhatod.

Szívességek

Ha párod ezt a szeretetnyelvet beszéli, akkor egyszerű dolgod van. Gyűjtsd össze, hogy mik azok a szívességek, amikre meg szokott kérni téged, akár olyanok, amiket gyakran nem csinálsz meg szívesen. Gyárts ezekből szívességkártyákat, amiket párod bármikor felhasználhat. Lehetnek benne praktikus dolgok, mint például a mosogatás, vagy a rendrakás, de lehet benne például masszázs is, a lényeg hogy a párod örüljön, ha elvégzed amit kér. Tedd a szívességkártyákat egy alkalomhoz illő dobozba és meg is van az ajándék.

Testi érintés

Készítsd elő hálószobátokat egy romantikus masszázshoz. Gyűjts gyertyákat, szórd be az ágyat rózsaszirommal, s készítsd elő a masszázsolajat. A siker garantált!

A fenti tippekhez segítség lehet gravírozott ajándékdoboz kínálatunk, melyet ide kattintva elérhetsz.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 7 =